Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ιταλία: Μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα προτείνει ο πρωθυπουργός

Με αφορμή τα αιματηρά επεισόδια λίγο πριν τον τελικό Κυπέλλου

 
Ένας οπάδός και ένας αστυνομικός πυροβολήθηκαν πριν από το τελικό του Κυπέλλου στην Ιταλία μεταξύ της Νάπολι και της Φιορεντίνα ενώ πολύ οπαδοί τραυματίστηκαν σοβαρά


Μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα προτίθεται να προτείνει μετά τις ευρωεκλογές ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, με αφορμή τις βίαιες συγκρούσεις φιλάθλων που σημειώθηκαν το Σάββατο λίγο πριν τον τελικό του Κυπέλλου.

Αναφερόμενος στα αιματηρά επεισόδια λίγο πριν την έναρξη του αγώνα στο Ολίμπικο της Ρώμης, ο Ρέντσι δήλωσε στη La Stampa ότι «το στάδιο μετατράπηκε σε χώρο ατιμωρησίας».
Ο Ρέντσι πρόσθεσε ότι θέλει να αφήσει να περάσουν πρώτα οι ευρωεκλογές, διότι «μόνον τα γεράκια εκμεταλλεύονται μια τέτοια κατάσταση, με έναν νέο ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση».

«Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να ξαναγίνουν τα στάδια χώρος αφιερωμένος στις οικογένειες» διεμήνυσε.

«Θεωρώ αχαρακτήριστο» συνέχισε «το ότι το Σάββατο είδαμε τους παίκτες να συνομιλούν με τους αρχηγούς των οργανωμένων φιλάθλων».

«Αν οι παρεμβάσεις μας προϋποθέτουν να έλθουμε σε ρήξη με κάποιους, συγκεκριμένους χώρους οργανωμένων φιλάθλων, θα το κάνουμε. Θα χρειασθεί παιδεία αλλά και τήρηση υποχρεωτικών μέτρων. Αφού τα κατάφεραν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Αγγλία, όπου ξέρουν να χάνουν χαμογελώντας, θα πρέπει να τα καταφέρει και η Ιταλία» κατέληξε ο Ματέο Ρέντσι.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου