Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Η ανέπαφη πράσινη φωλιά... του πουλιού

Στις 9 Μαΐου του 1965 σταματάει μετά από 1.088 λεπτά το σερί του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Τάκη Οικονομόπουλου, ο οποίος είχε κατορθώσει να κρατήσει την εστία του ανέπαφη από τις 17 Ιανουαρίου 1965.

Το σερί του «πουλιού», έσπασε ο Καραμυτηλιός του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γκολ μπήκε στις καθυστερήσεις και ενώ ο τερματοφύλακας των «πράσινων» είχε εγκαταλείψει την εστία του θεωρώντας ότι ο αγώνας είχε λήξει. Τ


ο ρεκόρ θεωρείται ακατάρριπτο, ενώ το παράδοξο είναι ότι, όσοι το πλησίασαν τα επόμενα χρόνια ήταν παίκτες της ομάδας του «τριφυλλιού», όπως ο Βασίλης Κωνσταντίνου (988 και 847 λεπτά) και ο Γιόζεφ Βάντσικ (906 και 873).

Ο Οικονομόπουλος την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο (1963-1964) υπερασπιζόταν την εστία του Παναθηναϊκού ο οποίος είχε κατακτήσει αήττητος το πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει επαναληφθεί από καμία ομάδα. Σε 60 αγώνες μέσα σε δύο χρόνια έκανε μόλις μία ήττα (44 νίκες , 9 ισοπαλίες).

Ο παλαίμαχος γκολκίπερ κατέκτησε με τους «πράσινους» πέντε πρωταθλήματα και δύο κύπελλα, ενώ ήταν και από τους πρωταγωνιστές που οδήγησαν την ομάδα το 1971 στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών κόντρα στον Άγιαξ στο Γουέμπλεϊ.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου