Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Το γκολ-ποίημα του Νελίνιο

O Βραζιλιάνος Νελίνιο έβαλε ένα από τα πιο όμορφα γκολ στο Μουντιάλ της Αργεντινής.


Ο Βραζιλιάνος Νελίνιο ήταν στην αποστολή της "σελεσάο" στο Μουντιάλ της Αργεντινής το 1978. Ήταν η δεύτερη συμμετοχή σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για τον Νελίνιο, που δεν συγκαταλέγονταν στα αστέρια της εθνικής Βραζιλίας.

Αγωνίζονταν στην θέση του δεξιού μπακ και έκανε μεγάλη καριέρα στην Κρουζέιρο. Στην Βραζιλία είχε συνολικά 28 συμμετοχές και 8 γκολ στο ενεργητικό του.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αργεντινής έγινε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος όταν έβαλε ένα από τα πιο όμορφα γκολ του Μουντιάλ.

Με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και δεξιά της επίθεσης της Βραζιλίας η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Ντίνο Τζοφ. Η Βραζιλία νίκησε 2-1 την Ιταλία και κατετάγη 3η στο Μουντιάλ.

Σε δηλώσεις του για το γκολ έλεγε χαρακτηριστικά: "Ο Τζοφ πίστευε ότι θα κάνω σέντρα αλλά εγώ άλλαξα την απόφαση μου και σούταρα στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του τερματός του.

Πολλοί με ρωτάνε αν ήταν τυχερό το γκολ που έβαλα και τους απαντούσα ότι αν ήθελα να κάνω σέντρα θα την είχα χτυπήσει διαφορετικά την μπάλα. Είναι ένα γκολ για το οποίο μιλάνε μέχρι σήμερα και για το οποίο έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις".


Δείτε το βίντεο...




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου