Σάββατο 17 Μαΐου 2014

H περίεργη αποβολή του Αντόνιο Ρατίν

Η Αγγλία με την Αργεντινή έχουν παρελθόν στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Η κόντρα τους ξεκίνησε το 1966 στο Μουντιάλ της Αγγλίας και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με ξεχωριστή θέση, στην ιστορία των δύο ομάδων, να κατέχουν οι αγώνες στο Μεξικό με πρωταγωνιστή τον Μαραντόνα και στη Γαλλία με την αποβολή του Μπέκαμ και την πρόκριση της Αργεντινής στα πέναλτι.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αγγλίας τόσο η διοργανώτρια ομάδα όσο και η Αργεντινή προκρίθηκαν σχετικά εύκολα από την φάση των ομίλων. Στα προημιτελικά για πρώτη φορά βρέθηκαν αντιμέτωπες σε τελική φάση Μουντιάλ.


Ο αγώνας έγινε στο Γουέμπλεϊ και έμεινε στην ιστορία για την αποβολή του Αργεντίνου Αντόνιο Ρατίν. Το συγκεκριμένο περιστατικό επισκίασε τη νίκη της Αγγλίας με 1-0 χάρις στο γκολ του Χαρστ.

Η απόφαση του Γερμανού διαιτητή Ρούντολφ Κρέιτλιν, χαρακτηρίστηκε ως μία από τις πιο αμφισβητούμενες στην ιστορία του Μουντιάλ. Οι Αργεντίνοι θεώρησαν την απόφαση ως "την κλεψιά του αιώνα".

Ο αρχηγός της Αργεντινής και θρύλος της Μπόκα Τζούνιορς Αντόνιο Ρατίν, αποβλήθηκε ξαφνικά στο 25ο λεπτό και έγινε ο πρώτος παίκτης που αποβάλλεται σε τελική φάση Μουντιάλ, καθώς τότε δεν υπήρχαν κόκκινες κάρτες.

Έκπληκτος ο Ρατίν μη μπορώντας να πιστέψει την απόφαση του Κρέιτλιν, αρνήθηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο ζητώντας επιτακτικά εξηγήσεις, καθυστερώντας οκτώ λεπτά το παιχνίδι.

Ο Κρέιτλιν αρνήθηκε να αλλάξει την απόφαση του αφού δεν του άρεσε ο τρόπος που τον κοίταζε ο Ρατίν, όπως δήλωνε ο Αργεντίνος για τον λόγο της αποβολής του. Οι παίκτες της Αργεντινής χαρακτήρισαν σκάνδαλο την απόφαση που ευνοούσε την Αγγλία με σκοπό να αποκλειστεί η Αργεντινή με αθέμιτο τρόπο.

Αφού ο Ρατίν πείστηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο πήγε και κάθισε στο κόκκινο χαλί του Γουέμπλεϊ στο οποίο μόνο η Βασίλισσα μπορούσε να περπατήσει. Μετά την λήξη του προημιτελικού ο Ρούντολφ Κρέιτλιν αναγκάστηκε να φύγει με την συνοδεία αστυνομικών.

Ο Ρατίν, 48 χρόνια μετά, δεν έχει ξεχάσει το περιστατικό: "Ο διαιτητής ήταν προκατειλημμένος και από το ξεκίνημα τα έδινε όλα υπέρ της Αγγλίας. Δεν έκανα κάποιο σκληρό φάουλ ούτε προσέβαλα κάποιον αντίπαλο. Ζήτησα διερμηνέα να μου εξηγήσει τι γινόταν. Ξαφνικά μου έβγαλε κάρτα και κατάλαβα ότι έπρεπε να αποχωρήσω. Κατά την αποχώρηση μου προσέβαλα τον κόσμο και αυτοί μου πέταξαν αντικείμενα. Η Αγγλία δεν γινόταν να χάσει αυτό το παιχνίδι".

Στο τέλος ο Αλφ Ράμσεϊ αρνήθηκε οι παίκτες του να ανταλλάξουν φανέλες ενώ οι Αργεντίνοι δεν μπορούσαν να χωνέψουν τι είχε συμβεί.





ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου