Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η εξιλέωση του Μπέκαμ

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με την Αργεντινή και έλυσε τις διαφορές του το 2002 στην Ιαπωνία.


Τέσσερα χρόνια περίμενε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ για να εκδικηθεί την Αργεντινή. Χάρις σε δικό του εύστοχο χτύπημα πέναλτι η Αγγλία νίκησε την Αργεντινή στο Σαπόρο της Ιαπωνίας και εξιλεώθηκε για την κόκκινη κάρτα που είχε δεχτεί στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998 στον αγώνα με τους "μπιανκοσελέστε". Είχε θεωρηθεί υπεύθυνος για τον αποκλεισμό της Αγγλίας από τα προημιτελικά.

Η ευκαιρία για τους Άγγλους να πάρουν ρεβάνς τους δόθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα στο Μουντιάλ που συνδιοργάνωσαν η Ιαπωνία και η Ν. Κορέα. Ο αποκλεισμός της Αγγλίας από την Αργεντινή το 1986 με τα δύο γκολ του Μαραντόνα και το 1998 δεν είχαν ξεχαστεί.

Οι δύο ομάδες κληρώθηκαν στον 6ο όμιλο μαζί με τις Σουηδία και Νιγηρία. Η Αργεντινή νίκησε την 1η αγωνιστική τη Νιγηρία ενώ η Αγγλία αναδείχθηκε ισόπαλη με την Σουηδία. Στο μεταξύ τους ματς θα κρίνονταν πολλά.

Η Αγγλία του Σβεν Γκόραν Έρικσον πήρε μία σπουδαία νίκη και ο Μπέκαμ ήταν ο ήρωας των "λιονταριών". Στο πέναλτι που κέρδισε ο Όουεν στις αρχές του 2ου ημιχρόνου πήρε την ευθύνη να βγάλει από την δύσκολη θέση την Αγγλία που είχε περισσότερο ανάγκη τη νίκη.

Ο Μπέκαμ ευστόχησε στο πέναλτι και πανηγύρισε έξαλα το γκολ που ξεχώρισε στην καριέρα του.

Η νίκη έδωσε προβάδισμα στους Άγγλους έναντι των Αργεντίνων στη βαθμολογία. Η ήττα των "μπιανκοσελέστε" αποδείχθηκε καθοριστική καθώς στον τελευταίο αγώνα του ομίλου έφεραν ισοπαλία με την Σουηδία και αποκλείστηκαν από τη νοκ άουτ φάση.

Η Αγγλία αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια κόσμου Βραζιλία χάρις στο εντυπωσιακό χτύπημα φάουλ του Ροναλντίνιο και το τραγικό λάθος του Σίμαν. Ο Μπέκαμ είχε προλάβει να πάρει ρεβάνς από τους Αργεντίνους.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου