Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Παναθηναϊκός: Στις 2 Ιουνίου τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Πούσκας

 Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα πραγματοποιήσει με κάθε επισημότητα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Φέρεντς Πούσκας στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας την προσεχή Δευτέρα (2/6, 19:00), ανήμερα της 43ης επετείου του ιστορικού τελικού του Γουέμπλεϊ.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν παρουσία του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, σε συνεργασία με την ΠΑΕ και την πρεσβεία της Ουγγαρίας αποφάσισε να τιμήσει τον «καλπάζοντα συνταγματάρχη», ο οποίος ως προπονητής είχε οδηγήσει τους «πράσινους» στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971.

Στην εκδήλωση θα παραστούν επίσης η σύζυγος του εκλιπόντος θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και τα μέλη της ομάδας των «πράσινων» το 1971, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (13:00) θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης με ενθύμια από τη ζωή του Φέρεντς Πούσκας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, με την έκθεση να παραμένει ανοιχτή για το κοινό από τις 3 έως τις 22 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου, όπου παρέστησαν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλίας Μιχαλαριάς, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Κωνσταντίνου, η πρέσβειρα της Ουγγαρίας στην Αθήνα, Έστερ Σαντόρφι και ο υπεύθυνος των Ακαδημιών Πούσκας, Γκουστάβ Μράβικ.

Ο Ηλίας Μιχαλαριάς τόνισε ότι στόχος του Ερασιτέχνη είναι να καθιερωθεί και να τιμάται κάθε χρόνο η επέτειος του Γουέμπλεϊ, ενώ ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος ήταν μέλος εκείνης της ομάδας, επισήμανε πως «είχαμε την ευτυχία και την τύχη να έχουμε μαζί μας έναν άνθρωπο, ο οποίος όταν ήρθε καταλάβαμε τι εστί Πούσκας, τι εστί μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο Πούσκας δεν ήταν μόνο προπονητής, ήταν και πατέρας».

Η πρέσβειρα της Ουγγαρίας, από την πλευρά της, είπε: «Στα τρία χρόνια που είμαι στην Ελλάδα, η πρώτη λέξη που μου λένε, όταν τους λέω ότι είμαι από την Ουγγαρία, είναι Πούσκας και η δεύτερη Βουδαπέστη. Αυτό δείχνει περισσότερο από οτιδήποτε ότι 43 χρόνια μετά όλοι θυμούνται το όνομα του Φέρεντς Πούσκας (...) Ευχαριστώ τέλος τους Έλληνες φιλάθλους που κρατούν στην μνήμη τους τον Πούσκας».





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου