Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σατανικές συμπτώσεις


Το παρατσούκλι του είναι... «Σατανάς»! Εκτός γηπέδων ντύνεται στα μαύρα. Οι πινακίδες του αυτοκινήτου του είναι VP 666! Ακόμα και ο αριθμός στο κινητό του έχει τρία εξάρια στη σειρά! Πώς να γράψεις κάτι εναντίον του με τόσες... διαβολικές συμπτώσεις;

Ο πρώτος του ξάδερφος, Φλορίν Πέτρε, ήταν ένας αξιόλογος επιθετικός, ο οποίος όμως εντελώς ξαφνικά πέθανε στα 27 του χρόνια μετά από παιχνίδι της τότε ομάδας του. Ο πατέρας του Μαξιμίλιαν (θείος του Βίκτορ Πιτούρκα) δεν σταμάτησε να κατηγορεί το καθεστώς Τσαουσέσκου πως έκανε πειράματα ντόπινγκ σε παίκτες Β' εθνικής και για να τιμήσει τη μνήμη του γιου του έχτισε ένα μικρό μαυσωλείο με ένα μπρούτζινο άγαλμα του Φλορίν έξω από το κοιμητήριο της Κραϊόβα. Για 16 χρόνια μέχρι που «έφυγε» κι αυτός, κοιμόταν κάθε μέρα δίπλα στον τάφο του γιου του. Οταν το 1989 η κόρη του Νικολάε Τσαουσέσκου, Ζόια, ζήτησε να κατεδαφιστεί το μαυσωλείο, ο Μαξιμίλιαν έδωσε μία κατάρα: ««Κατάρα σε σένα και την οικογένειά σου. Σε ένα χρόνο θα το ξαναχτίσω και όλοι σας θα είστε νεκροί».

Όντως, ακριβώς σε ένα χρόνο η ρουμανική επανάσταση έπνιξε στο αίμα την οικογένεια Τσαουσέσκου! Είναι η τρίτη φορά που ο Βίκτορ Πιτούρκα επιστρέφει στον πάγκο της Εθνικής Ρουμανίας. Παραδόξως, ουδείς προπονητής της από το 1998 που ανέλαβε για πρώτη φορά μέχρι σήμερα δεν στέριωσε. Λες και... κάποιος έριξε μία κατάρα σε όποιον κάθεται σε αυτόν τον πάγκο!

Είναι μανιώδης τζογαδόρος. Η πρώην γυναίκα του Βίκα, λέει ότι έχει χάσει εκατομμύρια. Είναι κολλημένος με το πόκερ, αλλά τρώει πόρτα σε όλα τα ρουμανικά καζίνο, αφού το 2002 αποδείχθηκε ότι έβλεπε τα χαρτιά του ντίλερ με μία μικροσκοπική κάμερα κρυμμένη σε ένα πακέτο τσιγάρα!

Το πόκερ επηρεάζει και τον τρόπο της ποδοσφαιρικής του σκέψης. Σπάνια ρίσκα, γερά πονταρίσματα μόνο όταν υπάρχει καλό φύλλο. Από το 1996 οι Ρουμάνοι έχουν προκριθεί μόνο σε δύο μεγάλες διοργανώσεις (Euro 2000, 2008), αμφότερες οι πορείες είχαν τον Πιτούρκα στον πάγκο τους. Με βάση τη Στεάουα (9 παίκτες), χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, οι Ρουμάνοι έκαναν το μεγάλο κόλπο στην Κωνσταντινούπολη και στο «γκρουπ του θανάτου» (παρέα με Ολλανδία) έχουν πάρει κεφάλι χωρίς να δεχτούν γκολ. Σε κάτι τέτοια μακάβρια ο Πιτούρκα είναι ειδικός...

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠ' ΤΟ ΜΗΔΕΝ

 Παρέλαβε σχεδόν καμένη γη από τον Ραζβάν Λουτσέσκου (παταγώδης αποτυχία σε προκριματικά για το Euro 2012) και μία εκφυλισμένη εθνική, όπου κανείς δεν ήθελε να παίξει. Πήρε το ρίσκο να επενδύσει στο εγχώριο ταλέντο, θωράκισε τα αποδυτήρια, μίκρυνε τον μέσο όρο ηλικίας (μοναδικοί 30+ είναι οι Μούτου, Ρατ και Λάζαρ) και έχτισε μία συμπαγή ομάδα που έχει δει την εστία της να παραβιάζεται μόνο σε 2 από τα 8 παιχνίδια που έδωσε μέσα στο 2012!

ΜΠΟΥΡΚΕΑΝΟΥ

Τον αποκαλούν «Ρουμάνο Γκατούζο». Το παρουσιαστικό του θυμίζει πεζοναύτη, τρέχει σαν μαραθωνοδρόμος, κλοτσάει ακόμα... και τη μάνα του! Πέρυσι του πήρε 10 παιχνίδια ως νιόφερτος στη Στεάουα για να πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Μαζί με τον επίσης 27χρονο Μιχάι Πιντίλιι είναι τα δύο πνευμόνια στο ρουμανικό κέντρο. Το μπλοκ τους δεν σπάει.

ΤΣΙΠΤΣΙΟΥ

Δεν έχει αυτοκίνητο (!), δεν έχει facebook, δεν βγαίνει, δεν πίνει, δηλώνει ερασιτέχνης ψαράς και λάτρης του Αλ Πατσίνο. Ελάχιστα πιασάρικο για Ρουμάνο ποδοσφαιριστή το προφίλ του Αλεξάντρου Τσίπτσιου. Μαζί με τον Γκάμπι Τόρζε φέρνουν ανακατωσούρα στις αντίπαλες άμυνες, με τον 23χρονο εξτρέμ να είναι φέτος το μυαλό της Στεάουα και της εθνικής του Πιτούρκα.

ΓΚΡΟΖΑΒ
Ο Μπόλονι που ανέθρεψε τον original Κριστιάνο Ρονάλντο πίστεψε ότι βρήκε πάνω του τον «Κριστιάνο των Καρπαθίων». Τον πήρε στη Σταντάρ, αλλά ο μικρός δυστρόπησε στη Λιέγη. Στα 22 του μετρά δύο σούπερ σεζόν σε Ουνιβερσιτάτεα Κλουζ και Πετρουλούλ και είναι το κρυφό όπλο του Πιτούρκα, αφού μετρά ήδη 3 γκολ σε 6 συμμετοχές και το νικητήριο στην Τουρκία.

ΤΣΙΡΙΤΣΕΣ

«Είπα "όχι" σε γραπτή πρόταση 6 εκατομμυρίων ευρώ. Θέλω τα διπλά», έλεγε γεμάτος κομπορρημοσύνη ο φαφλατάς πρόεδρος της Στεάουα Τζίτζι Μπεκάλι μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Τρελάθηκε ή λέει ψέματα; Είναι αλήθεια πως η Μίλαν τον κοίταξε για αντικαταστάτη του Τιάγκο Σίλβα. Ο Κοσμίν Κόντρα τον πρότεινε στη Χετάφε, ακούστηκε για Λιόν, γράφτηκε μέχρι και στην «Mundo deportivo» πως ενδιαφέρει την Μπαρτσελόνα! Ο Βλαντ Τσίριτσες είναι... μαντουμαδόρος σε σώμα Μιχάλη Καψή, έχει σούπερ τεχνική για στόπερ, παίζει και με τα δύο πόδια και αν είχε λίγο παραπάνω μπόι (1,84 μ.) ή άλμα θα ήταν top class. Ο Πιτούρκα τον έχει χρίσει από τα 22 του ως τον διάδοχο του Κίβου...


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου