Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

O Αλεξανδρής κέρασε… τον Άγιαξ


Στις 21 Οκτωβρίου του 1998 ο Ολυμπιακός νικά 1 -0 τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ για την τρίτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο και με έξυπνη τακτική κατάφεραν να εξουδετερώσουν τους Ολλανδούς. Ο τεχνικός του Αίαντα, Μόρτεν Ολσεν αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει  τα πλάνα του αλλάζοντας  την επιθετική τριπλέτα, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα. Οι Καραπιάλης,  Τζόρτζεβιτς και Γεωργάτος και οι υπόλοιποι «ερυθρόλευκοι» απαγόρευσαν στον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του και να φτάσει σε ένα γκολ. Οι 75,000 φίλοι των Πειραιωτών που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ είδαν  την ομάδα τους να είναι το αφεντικό σε έναν αγώνα όπου θεωρητικά οι Ολλανδοί ήταν το φαβορί λόγω ονόματος.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Αλέξης Αλεξανδρής που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 38΄. Ο άσος του Ολυμπιακού κέρασε… τους αντίπαλούς του ανήμερα των γενεθλίων του.   «Δεν κατάλαβα το μέγεθος της δυσκολίας του γκολ που πέτυχα. Οταν το είδα στην τηλεόραση συνειδητοποίησα τι έγινε. Ηταν αναμφίβολα το καλύτερο δώρο στον εαυτό μου και στους φιλάθλους του Ολυμπιακού για τα γενέθλιά μου», ήταν τα λόγια του.
Με αυτή τη σπουδαία νίκη η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς   βρέθηκε όχι μόνο στην κορυφή του ομίλου, που υπήρχαν ακόμα η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η Πόρτο, αλλά απέκτησε και τρεις βαθμούς διαφορά από τους διώκτες της.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Καραταϊδης, Αμανατίδης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Γκόγκιτς (73' Οφορίκουε), Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης (85' Νινιάδης), Γεωργάτος, Αλεξανδρής (68' Πασσαλής), Ανατολάκης.
ΑΓΙΑΞ: Βαν Ντερ Σάαρ, Τόμπιανσεν, Φ. Ντε Μπουρ, Ρ. Ντε Μπουρ, Βίτσχε, Λιτμάνεν, Ολίσε, Γκρούνκερ (46' Κινκλάντζε), Ρούντι, Αρβελάντζε (78' Μπένι), Βαμπέρτο (46' Ντάνι)




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου