Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

"Ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος στην ιστορία της ΑΕΚ"


Η συμπλήρωση 13 ετών από το θάνατο του Λουκά Μπάρλου, βρίσκει την ΑΕΚ σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ιστορίας της. Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρθηκε στο Λουκά Μπάρλο ο οποίος "έφυγε" από τη ζωή σαν σήμερα το 1999.


Η ανακοίνωση της ΑΕΚ


"13 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος στην ιστορία της ΑΕΚ, ο Λουκάς Μπάρλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών, στις 20 Οκτωβρίου του 1999.

Ο Λουκάς Μπάρλος διατέλεσε πρόεδρος της ΑΕΚ για μια εξαετία (Σεπτέμβριος 1974-Ιούνιος 1980) και την οδήγησε στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA το 1976-77, στην κατάκτηση του νταμπλ την περίοδο 1977-78 και στο πρωτάθλημα της περιόδου 1978-79.

Παράλληλα, επί των ημερών του θεμελιώθηκε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του συλλόγου και η διώροφη «σκεπαστή» εξέδρα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Η αγάπη του «θείου Λουκά» για την ΑΕΚ ήταν τόσο μεγάλη ώστε δεν δίστασε να ξοδέψει ολόκληρη την περιουσία του για να την βοηθήσει οικονομικά, υποθηκεύοντας ακόμα και το ίδιο του το σπίτι.

Κατά την «εποχή Μπάρλου» ήρθαν στην ΑΕΚ σπουδαίοι προπονητές, όπως ο Φάντροκ, ο Τσαϊκόφσκι και ο Πούσκας και μεγάλης κλάσης ποδοσφαιριστές (Μαύρος, Μπάγιεβιτς, Βιέρα, Αρδίζογλου, Νικολούδης), ενώ αναδείχθηκαν από τις Ακαδημίες ταλέντα όπως ο Μανωλάς, ο Οικονομόπουλος, ο Βλάχος και ο Γεωργαμλής, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν τα επόμενα χρόνια".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου