Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Αθεράπευτα τζογαδόροι οι Αυστραλοί

Χιλιάδες δολάρια χάνονται κάθε ώρα


Μεγάλοι τζογαδόροι αποδεικνύονται οι κάτοικοι της Βικτόριας στην Αυστραλία, οι οποίοι χάνουν καθημερινά 15 εκατ. δολάρια ή 625.000 δολάρια (498.136 ευρώ) την... ώρα!

Πάνω από 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια έπαιξαν και έχασαν το τελευταίο οικονομικό έτος οι τζογαδόροι της πολιτείας, ένα ποσό που αποτελεί ρεκόρ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Ελέγχουν Τυχερών Παιχνιδιών.


Οργανώσεις που μάχονται τον τζόγο και ζητούν να μπει, επιτέλους, φρένο στον καταστροφικό κατήφορο που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας, μιλούν για τραγική κατάσταση.

Η υπηρεσία που παρέχει συμβουλές και βοήθεια σε ανθρώπους που ο τζόγος οδηγεί στην απελπισία δέχεται καθημερινά πάνω από 250 τηλεφωνήματα την ημέρα. Ιδιαίτερα εκεί που η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο είναι τα φτωχά και υποβαθμισμένα προάστια της Μελβούρνης.

Από το σύνολο των 5,4 δισεκατομμυρίων που έχασαν οι τζογαδόροι της Βικτόριας το 1,5 δολάριο κατέληξε στο καζίνο Crown. Μεγάλα ποσά έχουν αρχίσει να χάνουν και ανήλικοι που στοιχηματίζουν μέσω των «έξυπνων» τηλεφώνων τους.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου