Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ο Μέσι ένα βήμα από τον... Πελέ!


Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 71 γκολ μέσα στο 2012 με Μπαρτσελόνα και Εθνική Αργεντινής και είναι μία ανάσα από το να ξεπεράσει τον Πελέ του... 1959 ενώ έχει ως απώτερο στόχο τον Γκερντ Μίλερ.


Μπορεί οι συγκρίσεις διαφορετικών εποχών να μην είναι πάντα το ασφαλέστερο κριτίριο για την αξιολόγηση δύο παικτών, ωστόσο τα νούμερα που αφορούν το συγκεκριμένο "ντουέτο" προκαλούν δέος.

Και αυτό γιατί με το χατ-τρικ που σημείωσε ο Λιονέλ Μέσι κόντρα στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια το βράδυ του Σαββάτου, έφτασε τα 71 γκολ μέσα στο 2012 (!) και είναι πλέον μία ανάσα από το να ξεπεράσει τον Πελέ στην πιο παραγωγική χρονιά του "μαύρου διαμαντιού".

Συγκεκριμένα, ο 71άχρονος Βραζιλιάνος έχει να επιδείξει τα 75 τέρματα που πέτυχε μέσα στο 1959 (με Σάντος και Εθνική Βραζιλίας), ενώ στην κορυφή των.... κορυφών φιγουράρει ο Γκερντ Μίλερ με 85 γκολ μέσα στο 1972 (με Μπάγερν Μονάχου και Δυτική Γερμανία).

Όσον αφορά στο μαγικό "71" του Μέσι, ο 25άχρονος Αργεντίνος έχει σκοράρει 59 φορές με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και 12 με αυτήν της "αλμπισελέστε" ενώ έχει 14 ματς στη διάθεσή του σε ισπανικό πρωτάθλημα, Κύπελλο Ισπανίας και Τσάμπιονς Λιγκ για να προσπεράσει τον Πελέ και -γιατί όχι;- τον Μίλερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το χατ-τρικ του κόντρα στη Λα Κορούνια, ο Μέσι υπέγραψε ένα σπουδαίο ρεκόρ καθώς πέτυχε το 15ο χατ-τρικ στην καριέρα του στη La Liga, ξεπερνώντας τα 14 χατ-τρικ του θρυλικού άσου της Μπαρτσελόνα (έπαιξε σε αυτήν από το 1939 μέχρι το 1955 με απολογισμό 190 γκολ), Θέσαρ.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου