Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Είναι τρελός ο πρόεδρος (της Μονπελιέ)!


Ο Λουί (για τους φίλους του «λουλού») Νικολέν με τις αθυρόστομες και θανατηφόρες ατάκες του είναι πρόεδρος από άλλο ανέκδοτο!

«Πρέπει να σταματήσω να λέω σαχλαμάρες κάποια στιγμή. Τι να κάνω όμως; Ανθρωπος είμαι! Εχω αδυναμίες», είπε πρόσφατα με παράπονο. Αλλάζει μωρέ ο άνθρωπος; Πάτησε τα 69 και είναι ακόμα... χαρούμενα Χριστούγεννα.

Τέτοια εποχή ήταν πέρυσι, όταν... αυτοκαρφώθηκε: «Αν πάρουμε τον τίτλο θα κάνω μία μοϊκάνα όπως ο Καμπελά ή ο Μενέζ και θα τη βάψω στη μία πλευρά πορτοκαλί και στην άλλη μπλε. Επιτέλους θα δείτε και ένα πρόεδρο με τέτοιο κούρεμα για να γελάσει και λίγο ο κόσμος», είπε μετά τη 12η αγωνιστική και επειδή ο Λουί (για τους φίλους «Λουλού») Νικολέν φοράει παντελόνια και τα τιμάει, έκανε τον λόγο πράξη. Στη φιέστα τίτλου της Μπορντό εμφανίστηκε με πορτοκαλί-μπλε μοϊκάνα, ανατρέποντας τα καθιερωμένα!

Οταν ο ευτραφής Λουλού μιλάει, είτε τεντώνεις τα αφτιά για να ακούσεις είτε τρέχεις για να κρυφτείς, αν αναφέρεται σε εσένα. Δεν έχει ιερό ούτε όσιο. Οι κοινές βρισιές είναι για τους άλλους. Ο πρόεδρος όταν θέλει να βρίσει χρησιμοποιεί λέξεις όπως «λουκάνικο», «κρεπ σουζέτ», «πινέλο». Εντάξει, χρησιμοποιεί στο φρασεολόγιό του και ανθρώπινα αναπαραγωγικά όργανα, καμιά φορά αφήνει ομοφοβικά υπονοούμενα, αλλά τι να κάνεις; Λένε πως η Μονπελιέ (πρόεδρος και μοναδικός μέτοχος από το 1974) είναι η κόρη που δεν έκανε ποτέ με την σύζυγό του. Σήμερα η επιχείρησή του (ανακύκλωση σκουπιδιών) έχει κύκλο εργασιών πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ και 4.500 εργαζόμενους. Δεν κολλάει να τα χώσει μέχρι και στον Φρανσουά Ολάντ. Αν είναι αγαπητός; Αυτόν διάλεξε ο Μισέλ Πλατινί για συνοδεία στον περσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ! Άλλος τέτοιος στη Γαλλία δεν υπάρχει. Ο σταρ της Μονπελιέ είναι ο πρόεδρός της...

Ποιος Μότσαρτ;

Έχει τη δική του άποψη περί ηθικής αφού το 2007 είχε κατάδικο προπονητή: «Στα αρ…δια μου που ο Κουρμπίς καταδικάστηκε για μίζες στη Μαρσέιγ, αρκεί να με ανεβάσει κατηγορία. Αν πουλούσε ναρκωτικά ή βίαζε θα με ενοχλούσε. Αυτό είναι πταίσμα!» και περί κουλτούρας: «Ο γιος μου προτιμώ να ανατραφεί με μπάλα, παρά με κλασσική μουσική. Προτιμώ να δω μία παρτίδα… κέρλινγκ

Παρί; Μπλιάχχχχχχ!
Λατρεύει να κράζει την Παρί Σεν Ζερμέν: «Αν ήμουν ο πρόεδρος της Παρί που δεν ξέρει τι έχει σαν μπάτζετ και έβλεπα τη Μονπελιέ να παίρνει πρωτάθλημα, θα έχωνα στον κ...ο μου ένα τεράστιο λουκάνικο!». Δεν χωνεύει τον Αντσελότι: «Προτιμώ τον Κουρμπίς! Πρέπει να είσαι ανώμαλος για να πάρεις αυτό τον τύπο, που παίρνει 500.000 ευρώ τον μήνα. Κέρδισε τίτλους, αλλά είχε τον αφρό. Με τον Κουρμπίς ανεβήκαμε στην πρώτη κατηγορία με παίκτες που ήταν... ημί-Μογγόλοι!», δεν γουστάρει ούτε τον «Ιμπρα»: «Ο Ζλάταν ποτέ δεν με εντυπωσίασε. Τι αλογοουρά είναι αυτή στο κεφάλι του; Αν είχα τα λεφτά θα έπαιρνα τον Μέσι ή τον Κριστιάνο!».

Παίκτες... πουλημένοι!

Δεν χαρίζεται στους παίκτες του. Το αντίθετο: «Μπράβο στην Μπαστιά, γιατί είχαν μεγαλύτερα.... καρύδια από εμάς. Εμείς είχαμε... ελίτσες», είπε μετά από μία ήττα στην Κορσική, ενώ έχει αναφέρει το αμίμητο: «Τους παίκτες μου τους πληρώνω πιο ακριβά κι από τις... μετρέσες μου. Τουλάχιστον αυτές μου... κάθονται». Φέτος το κακό ξεκίνημα του κάθισε στον λαιμό: «Ισως δεν έπρεπε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Από τότε οι παίκτες μου έχουν ζαλίσει τα αρχ....ια με τις απαιτήσεις τους για πριμ και αυξήσεις. Δεν τους αγαπάω πια»!

«Αδερφές» και παλικάρια

Ποτέ δεν ήταν ευγενικός στους χαρακτηρισμούς του: «Στη Ligue 1 ο μοναδικός παίκτης που με εντυπωσιάζει πραγματικά είναι ο Ζερεμί Μενέζ της Παρί. Κρίμα όμως που δεν έχει τίποτα μες στο παντελόνι του!». Σε ένα Οσέρ - Μονπελιέ προκάλεσε χάος στη Γαλλία με τα ομοφοβικά του σχόλια: «Αυτός ο Πεντρετί τα έκανε όλα μέσα στο γήπεδο για να πάρει σφυρίγματα, αλλά όταν θα έρθει στο Μονπελιέ θα τον... περιποιηθούμε. Αυτός ο τύπος είναι μία μικρή αδερφή!». Η μπάλα πήρε και τον Σεντρίκ Καντέ πριν έρθει στον «πολυμετοχικό», αλλά ο πρόεδρος έκανε ένα μικρό λαθάκι: «Ο Σεντρίκ Καντέ μας ανακοίνωσε ότι υπέγραψε στον... Ολυμπιακό! Μας ζήτησε 120.000 τον μήνα! Του ζήτησα να σταματήσει να μαλ...ίζεται!

Αντριάνο Κότζακ!

Δεν χαρίζει κάστανα ακόμα κι όταν μιλάει για τον Αντριάνο Γκαλιάνι: «Ο Κότζακ δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο. Βάζω τα γέλια μαζί τους. Πούλησαν τον Τιάγκο Σίλβα στην Παρί για 45 εκατομμύρια ευρώ και θέλουν να κλέψουν τώρα τον Γιανγκά-Μπιβουά. Καλά θα κάνει ο Γκαλιάνι να πάει να παίξει σε καμία ταινία και να μας αφήσει ήσυχους!». Σιγά μην κώλωνε στον πρόεδρο της Βαλανσιέν: «Υπάρχουν πρόεδροι που διαμαρτύρονται για τη διαιτησία; Δεν πάνε να γ...θούν; Ο πιο γελοίος είναι αυτός της Βαλανσιέν. Πρέπει να έχει Αλτσχάιμερ. Είχαμε χάσει με 4-1, τα αρ....ια μου ήταν πρησμένα και αυτός ήρθε να μου γκρινιάξει για τον διαιτητή!».

Εμείς φαβορί;

 Θα δει το ματς από την κερκίδα λόγω τιμωρίας για άσεμνη χειρονομία στο ματς με τη Σάλκε, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Ρενέ Ζιράρ (φωτό) να προλογίσει το ματς στη συνέντευξη Τύπου: «Από την κλήρωση ξέραμε ότι Αρσεναλ και Σάλκε είναι ένα επίπεδο πιο πάνω. Οποιος κερδίσει θα έχει προβάδισμα για την τρίτη θέση. Εμείς δεν είμαστε φαβορί. Εχουμε την έδρα, αλλά ο Ολυμπιακός είναι πιο έμπειρος. Παίζουν σαν την Εθνική Ελλάδας. Δεν παίζουν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, αλλά παίρνουν αποτελέσματα. Για να πάρουμε κάτι αύριο (σ.σ.: σήμερα) πρέπει να κρατήσουμε το μηδέν πίσω. Είμαστε σε ένα στάδιο που η ομάδα μας δίνει εξετάσεις σε κάθε ματς. Παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, μην ξεχνάμε πού ήμασταν πριν τρία χρόνια». Αν μη τι άλλο ειλικρινής ο Γάλλος τεχνικός της Μονπελιέ...



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου