Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Υπόκλιση στον Θ(ε)ωμά


Πώς γίνεται να λήγει ένα ματς 7-1 και όλοι να ασχολούνται με τον σκόρερ... του ηττημένου; Κι όμως, συνέβη κι αυτό στις 28 Οκτωβρίου 1989.


Σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια, η ΑΕΚ συνέτριψε με 7-1 τον μέχρι εκείνη τη στιγμή πρωτοπόρο (!) Πανιώνιο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όμως, το γεγονός του αγώνα δεν ήταν αυτό. Μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, όλοι στάθηκαν σ' αυτό που συνέβη στο 27ο λεπτό, όταν ο Θωμάς Μαυρός, παίκτης του Πανιωνίου πια, ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά σε 1-1.
Ήταν η πρώτη φορά από τότε που έφυγε από την ΑΕΚ (το καλοκαίρι του '87), που ο κορυφαίος σκόρερ σημείωσε γκολ κόντρα στη μεγάλη του αγάπη. Οπως θα δείτε στο βίντεο, ο Μαύρος πάει να σηκώσει ενστικτωδώς τα χέρια αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος, αλλά σχεδόν αμέσως τα κατεβάζει. Δεν μπορούσε να πανηγυρίσει το γκολ εναντίον της μεγάλης του αγάπης. Όπως και ο κόσμος της «Ένωσης» δεν μπορούσε να μην αναγνωρίσει την αξία του κορυφαίου σκόρερ. Γι' αυτό, μετά το αρχικό σοκ του γκολ, τον χειροκρότησαν ιπποτικά, φωνάζοντας μάλιστα και το θρυλικό σύνθημα «ποιος, ποιος, ποιος, ο Μαύρος ο θεός»!
Θα περίμενε κανείς μετά την τροπή που πήρε ο αγώνας -ο οποίος αναμενόταν ως ντέρμπι, μια και ο Πανιώνιος προερχόταν από τέσσερις σερί νίκες- ότι οι προβολείς της δημοσιότητας θα στρέφονταν στους μεγάλους πρωταγωνιστές της ευρείας νίκης της ΑΕΚ. Όμως, η μεγάλη προσωπικότητα και αξία του Θωμά Μαύρου και η σπανιότητα του γεγονότος, επισκίασαν τους πάντες.
Δείτε το βίντεο




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου