Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ο Σούκερ «σκότωσε» τον Ολυμπιακό


Στις 31 Οκτωβρίου του 1995 Ο Ολυμπιακός αποκλείεται από τον γ΄ γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ παρά τη νίκη του 2-1 επί της Σεβίλλης.
Οι «ερυθρόλευκοι» για μία ακόμα φορά δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από την «κατάρα» που τους κυνηγούσε απέναντι στις ισπανικές ομάδες. Οι Πειραιώτες  κρατούσαν την πρόκριση στα.. χέρια τους, όμως ένας Κροάτης διαφώνησε… 
Οι κακοί οιωνοί είχαν αρχίσει να φαίνονται από τον πρώτο αγώνα στην Ισπανία. Εκεί οι Ανδαλουσιανοί νίκησαν  με 1-0 στο 90΄με γκολ του Χουανίτο, ενώ ο Ολυμπιακός κρατούσε στα χέρια του την ισοπαλία,  και πλέον όλα θα κρίνονταν στον Φάληρο.

Οι φίλοι της ομάδας γέμισαν το «Γ. Καραϊσκάκης» δημιουργώντας μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.  

Χρειάστηκε να περάσουν 72 λεπτά αγώνα ώσπου ο Σαπάνης να κάνει το 1-0 και να ισοφαρίσει το γκολ του πρώτου ματς. Στην κανονική διάρκεια δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 92΄ ο Γιουσκόβιακ ευστόχησε από τη λευκή βούλα κάνοντας το 2-0 κόντρα στους Ισπανούς, που είχαν τον Μανόλο Χιμένεθ στη σύνθεσή τους  και έστειλε τους «ερυθρόλευκους» μια ανάσα από  την επόμενη φάση. Όμως η ψυχρολουσία δεν άργησε να έρθει όταν ο Σούκερ στο 109΄ έβαλε τέλος στο ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού κλέβοντας την πρόκριση.
Ο Κροάτης από τότε ανέπτυξε μια σχέση μίσους με την ομάδα του Πειραιά.  Πλήγωσε ξανά τον Ολυμπιακό και έπειτα, ενώ φορούσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά από αυτό έγινε ο αγαπημένος του Παναθηναϊκού. Μπορεί ποτέ να μην φόρεσε τα πράσινα, όπως επιθυμούσαν στο «τριφύλλι», όμως συχνά έγινε σύνθημα των οπαδών του. Δεν ήταν και λίγο να πληγώνει τον αιώνιο αντίπαλο…     

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ράντος, Παχατουρίδης (55 Αλεξανδρής), Καραταϊδης, Καλατζής, Σκαρτάδος, Μαρινάκης, Σαμπάνης (105 Ιωαννίδης), Πασαλής, Γιουσκόβιακ, Καραπιάλης (99 Γκόνιας) και Ιβιτς.
ΣΕΒΙΛΛΗ: Ούνθουε, Μαρνταγκόν, Χιμένεθ, Κουάν, Ντιέγκο, Μοασίρ (91 Μόγια), Ράφα Παζ, Χοσέλ, Σούκερ, Μάρκος, Λουίζ (65 Κάλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου