Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ανατροπή από τον πάγκο


Στις 22 Οκτωβρίου του 2002 μετά το 3-3 της Νέας Φιλαδέλφειας η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης στην «καυτή» έδρα της, σε ένα γήπεδο όπου καμιά ελληνική ομάδα δεν είχε καταφέρει να κερδίσει.  Οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετώπισαν με ψυχραιμία τους μεγάλους αστέρες τις «βασίλισσας», οι οποίοι φρόντισαν από την αρχή να δείξουν την υπεροχή τους.  
Στο ημίχρονο η Ένωση βρέθηκε να χάνει με 2-0, με δύο γκολ του Στιβ ΜακΜάναμαν, το ένα ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Ρονάλντο, του μοναδικού αστέρα που έλειψε από τον αγώνα της Αθήνας.      
Τα πράγματα όμως ήταν διαφορετικά για την ελληνική ομάδα στο β΄ ημίχρονο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με τις κινήσεις που έκανε άλλαξε τη μοίρα της ΑΕΚ στο ματς.  Ο Σερβοέλληνας τεχνικός αποφάσισε να αντικαταστήσει τα δύο μεγάλα ονόματα της ομάδας του, τον Ντέμη Νικολαϊδη και τον Βασίλη Τσιάρτα με τους Ιβιτς και Μαλαδένη και μάλιστα ταυτόχρονα στο 55’, ενώ λίγο αργότερα έβγαλε έναν ακόμα έμπειρο τον Γρηγόρη Γεωργάτο, περνώντας στο ματς τον Κοσταρικανό, Σεντένο.
Η επίθεση της Ένωσης άρχισε να γίνεται πιο απειλητική, σε αντίθεση με τη Ρεάλ που είχε κατεβάσει τον ρυθμό της.  Η ΑΕΚ υπομονετικά πήρε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και εκμεταλλευόμενη την αποχώρηση του Ζιντάν έκανε το 2-1 με τον Κατσουράνη στο 75΄. Λίγο αργότερα στο 88΄ ο Σεντένο δικαιώνει τον προπονητή του και κάνει το τελικό 2-2. Μάλιστα, στο 73` ο Ιβιτς και στο 74` οι Μαλαδένης, Σεντένο έχασαν μοναδική ευκαιρία να σκοράρουν.
Η ΑΕΚ πήρε στην Ισπανία έναν σπουδαίο βαθμό, μα πάνω από όλα κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς αντιμετώπισε τη Ρεάλ χωρίς φόβο μέσα στο σπίτι της. 
Μετά την ισοπαλία  οι «κιτρινόμαυροι» διατήρησαν τις ελπίδες πρόκρισης στον επόμενο γύρο, σε συνδυασμό και με το στραβοπάτημα της Ρόμα, που αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 στην έδρα της με την Γκενκ.
ΡΕΑΛ:  Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρ. Κάρλος (75` Μπράβο), Καμπιάσο, Θελάδες, Ζιντάν (61` Σολάρι), Μακ Μάναμαν (82` Μινιάμπρες), Γκούτι, Ρονάλντο
ΑΕΚ:  Χιώτης, Ζαγοράκης, Κωστένογλου, Ράιτ, Καψής, Κασάπης, Κατσουράνης, Γεωργάτος (69` Σεντένο), Λάκης, Τσάρτας (54` Μαλαδένης), Νικολαΐδης (54` Ιβιτς).






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου