Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Στο Άνφιλντ το νέο γήπεδο της Λίβερπουλ


Ανήμερα της συμπλήρωσης 2 ετών στο "τιμόνι" της Λίβερπουλ, η ιδιοκτήτρια εταιρία "Fenway Sports Group" ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή της να προχωρήσει σε ανακατασκευή του "Άνφιλντ" κι όχι σε χτίσιμο νέου γηπέδου στο Στάνλεϊ Παρκ.
  
Ο διευθυντής των "κόκκινων", Ίαν Έιρ, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο του Λίβερπουλ, όπου γνωστοποίησε κάποιες λεπτομέρειες των αποφάσεων που έχουν πάρει οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες.

"Η σημερινή μέρα αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο βήμα μπροστά για την περιοχή του Άνφιλντ. Όλοι στο σύλλογο γνωρίζουν τη σημασία της ημέρας. Καλωσορίζουμε την ευκαιρία να αποτελέσουμε μέλος της συνεργασίας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Τζο Άντερσον (σ.σ. δήμαρχος του Λίβερπουλ) και το συμβούλιο για το χρόνο και την υποστήριξη που μας έδωσαν για τη σωστή απόφαση".

"Ο σύλλογος γιορτάζει τα 120 χρόνια του το 2012 στο Άνφιλντ και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Άνφιλντ είναι το πνευματικό σπίτι της ομάδας. Η προτίμησή μας πάντοτε ήταν να παραμείνουμε στο Άνφιλντ".

Το πλάνο της διοίκησης είναι η δημιουργία ενός βελτιωμένου γηπέδου χωρητικότητας 60.000 θέσεων, σε σχέση με το υπάρχον που διαθέτει 45.522 καθίσματα και άνοιξε τις θύρες του το 1884. Στόχος του συλλόγου είναι η εξαγορά εκτάσεων που βρίσκονται πέριξ του γηπέδου, ώστε να κατασκευαστεί ένας νέος, μεγαλύτερος και πιο σύγχρονος χώρος στέγασης των 18 φορές πρωταθλητών Αγγλίας. Το πλάνο για το "Anfield Village" περιλαμβάνει και μία σειρά εμπορικών χώρων, με το συνολικό κόστος των εργασιών να υπολογίζεται σε 190.000.000 ευρώ.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου