Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ποδόσφαιρο, ένα… ανδρικό άθλημα!


Μπορεί το ποδόσφαιρο να θεωρείται… ανδρικό σπορ, ωστόσο αρκετές φορές οι ποδοσφαιριστές έχουν προσπαθήσει να μας πείσουν για το αντίθετο!

Είτε πρόκειται για… πλάκα, είτε για «πειράγματα», ακόμα και σε περιπτώσεις που οι παίκτες «ξεσπάνε» λόγω της υψηλής έντασης από τα παιχνίδια, αυτές τους ωθούν σε ανάλογες στιγμές, σαν και αυτή του Φρανκ Ριμπερί!

Κάποιος θα πει: «Και γιατί στη φυλή Walibri της κεντρικής Αυστραλίας οι άντρες χαιρετιούνται πιάνοντας ο ένας το πέος του άλλου;». «Γιατί είναι… φυλή στην κεντρική Αυστραλία!», είναι η απάντηση, πολύ απλά!

Εμείς σας παραθέτουμε κάποια παραδείγματα πασίγνωστων ποδοσφαιριστών που ήρθαν παρεξηγίσιμα… κοντά μεταξύ τους:


Σκόουλς – Γ. Νέβιλ


Τη σεζόν 2009-10 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετώπιζε τη «συμπολίτισσα» Σίτι. Ο Πολ Σκόουλς έδωσε στην ομάδα του τη νίκη με κεφαλιά στο 93′ (0-1) και ο Γκάρι Νέβιλ τον ευχαρίστησε με έναν… ιδιαίτερο τρόπο!



Ιμπραΐμοβιτς – Αμπάτε, Ιμπραΐμοβιτς – Πικέ

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς όπου και αν έπαιξε έκανε πράγματα και θαύματα! Στη Μπαρτσελόνα δεν καθιερώθηκε, λόγω του στυλ παιχνιδιού της, ωστόσο με τον Ζεράρ Πικέ ήρθε πολύ… κοντά! Στη Μίλαν, αντιθέτως, ήταν το Α και το Ω των «ροσονέρι». Εκεί έκανε αρκετά «κολλητή» παρέα με τον Κριστιάν Αμπάτε.







Ντεμπισί – Ζιρού


Φλεβάρης του 2012 και η Γαλλία αντιμετώπιζε την Γερμανία σε φιλική αναμέτρηση ενόψει Euro 2012. Ο Ντεμπισί «σεβίρει» από δεξιά και ο Ζιρού τελειώνει τη φάση! Γιατί να μην είναι ευτυχισμένοι οι δύο ποδοσφαιριστές;



Σμιθ – Κέλι


Οι Άλαν Σμιθ και Γκάρι Κέλι ήταν από τα πρώτα «βιολιά» της Λιντς τη δεκαετία 1990-2000, έχοντας οδηγήσει την ομάδα τους σε πολλές επιτυχίες! Οι δυο τους είχαν το πάνω… χέρι και στα αποδυτήρια. Όπου – οι κακές γλώσσες λένε – ότι κανείς δεν τους ενοχλούσε όταν είχαν… ορέξεις!




Μαραντόνα – Κανίγια


Αν μη τι άλλο, οι Ντιέγκο Μαραντόνα και Κλαούντιο Κανίγια, ήταν δύο από τα μεγάλα αστέρια τόσο της Αργεντινής, όσο και της Μπόκα Τζούνιορς! Ο ένας… συμπλήρωνε τον άλλο! Τόσο εντός γηπέδου, όσο και εκτός (;). Πάντως στις χαρές και στις λύπες, ήταν μαζί!


Τζέραρντ – Τσάβι Αλόνσο


Τελικός του Champions League τη σεζόν 2005 στη Κωνσταντινούπολη. Η Λίβερπουλ επιστρέφει από την «κόλαση», αφού η Μίλαν την είχε ρίξει στο καναβάτσο και στα πέναλτι κερδίζει τον βαρύτιμο τίτλο! Η χαρά ατελείωτη και απερίγραπτη! Τέτοια επιτυχία είναι να τη μοιράζεσαι με φίλους!




Μπουφόν – Ανρί, Μπουφόν – Τούντορ


Ο Τιερί Ανρί μπορεί να μην έκανε σπουδαία καριέρα στη Γιουβέντους, όμως πρόλαβε να δείξει την κλάση του και να κάνει φιλίες! Στο Euro του 2008 ο Μπουφόν τον βρήκε απέναντί του, όταν η Ιταλία αντιμετώπισε τη Γαλλία και μετά το τέλος του ματς τα δύο… παιδιά χαιρετήθηκαν! Λίγο «θερμά» είναι η αλήθεια! Ο Τζίτζι Μπουφόν, εκτός της… φιλίας του με τον Ανρί, είχε πολύ καλή σχέση και με τον Ιγκόρ Τούντορ! Οι επιτυχίες της ομάδας τους, τους είχαν φέρει πολύ κοντά, πάρα πολύ κοντά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου