Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ο Ολυμπιακός την εγκαινίασε


Στις 16 Οκτωβρίου του 2000 ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία εγκαινιάζει το νέο πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας που διοργανώνει η ULEB. Για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν το διοργανώνει η FIBA, αλλά 24 ομάδες που συμμετέχουν.
Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν για τους «ερυθρόλευκους» που δεν μπόρεσαν να λυγήσουν τη Ρεάλ στην έδρα της. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου εμφανίστηκαν ανέτοιμοι απέναντι στους Ισπανούς που είχαν ήδη ξεκινήσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 75-73 στην πρεμιέρας της Ευρωλίγκας, σε ένα παιχνίδι που επιβεβαίωσε τη διάσπαση του ευρωπαϊκού μπάσκετ με τις ξεχωριστές διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά επιθετικά, ωστόσο κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Ο Ντίνο Ράτζα που έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας το πρώτο καλάθι της νέας διοργάνωσης,  ήταν κυρίαρχος του αέρα γεγονός που βοήθησε την ελληνική ομάδα να έχει το προβάδισμα στα τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα του παιχνιδιού (19-23, 37-39, 53-55). Στο τέλος ωστόσο δεν άντεξε και πέντε λεπτά πριν τη λήξη η Ρεάλ πήρε τον πλήρη έλεγχο τους ματς και έφτασε στη νίκη.     
Oι συνθέσεις των δύο ομάδων
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Τζόρτζεβιτς 2, Λόπεθ 5, Α. Ανγκούλο 16, Λ. Ανγκούλο 9, Στρίλενς 11, Μίλιτς 10, Μικ 9, Ζίντεκ 9, Ερέρος 2, Νούνεθ 2
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ράτζα 13, Ρίβερς 5, Ντεμιγκέλ 5, Φέμερλιγκ 2, Βούκσεβιτς 12, Οικονόμου 14, Ρισασέ 19, Τόμιτς 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου