Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η νύχτα που ήρθε το πολυπόθητο «ερυθρόλευκο διπλό»


Στις 3 Οκτωβρίου του 2007 ο Ολυμπιακός μετά από 31 αποτυχημένες προσπάθειες, κατάφερε να πετύχει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Βέρντερ Βρέμης με σκορ 3-1 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων.  

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να αντισταθούν στους γηπεδούχους ως το 32’ όταν μετά από σέντρα του Ρόζενμπεργκ αριστερά μέσα από τη μικρή περιοχή, η μπάλα μετά από ολιγωρία της άμυνας του Ολυμπιακού έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Αλμέιδα που δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα Βρέμης. Η ελληνική ομάδα ωστόσο νωρίτερα είχε καταφέρει να απειλήσει με τον Λούα Λούα δύο φορές με ένα σουτ και μία κεφαλιά, ενώ ο Γκαλέτι  έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 24΄ όταν απέτυχε να πλασάρει από κοντά τον Βάντερ, με τον Τζόρτζεβιτς να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα με σουτ λίγο άουτ.
Η ομάδα του Τάκη Λεμονή μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο ο αγώνας χρειάστηκε να φτάσει στο 73’ για να ισοφαρίσουν οι «ερυθρόλευκοι». O Στολτίδης έκανε σκαφτή πάσα στον Κοβάσεβιτς, ο τελευταίος μέσα από τη μεγάλη περιοχή έκανε το σουτ, ο Βάντερ απέκρουσε, όμως ο «Ιέρο» στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1 για τον Ολυμπιακό.
Στο 82΄ ο Πατσατζόγλου με εκπληκτικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 1-2. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος ο Τζόρτζεβιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ραούλ Μπράβο με σουτ πάνω στην κίνηση ανάγκασε τον Βάντερ σε ασταθή επέμβαση και στη συνέχεια ο Κοβάσεβιτς με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας το 1-3 και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βέρντερ Βρέμης (Τόμας Σάαφ): Βάντερ, Πάσανεν, Μέρτεσακερ, Νάλντο, Τόσιτς, Φρινγκς, Φριτς (63' Μπορόβσκι), Γένσεν, Ντιέγκο, Ούγκο Αλμέιδα, Ρόσενμπεργκ (76' Σανόγκο).
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Τοροσίδης (86' Πάντος), Άντζας, Μπράβο, Ντομί (19' Σέζαρ), Λεντέσμα, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Γκαλέτι (72' Κοβάτσεβιτς), Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα.

Διαιτητής: Κλάους Μπο Λάρσεν (Δανία)
Βοηθοί διαιτητή: Μπιλ Ρενέ Χάνσεν (Δανία), Χένρικ Σόντερμπι (Δανία)
Τέταρτος διαιτητής: Εμίλ Λάουρσεν (Δανία)
Κίτρινες κάρτες: Σανόγκο στο 90' (Βέρντερ Βρέμης), Λεντέσμα στο 70' (Ολυμπιακός)





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου