Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Πρώτο το "ελληνικό" γκολ του Μπέκαμ


Ως το πιο σημαντικό γκολ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που σημειώθηκε στις καθυστερήσεις αγώνα, αναδείχτηκε αυτό του Ντέιβιντ Μπέκαμ, απέναντι στην Ελλάδα το 2001.
Το γκάλοπ διενήργησε η "Daily Mirror" και συγκεκριμένα η ψηφοφορία αφορούσε τέρματα που έχουν σημειωθεί στις καθυστερήσεις ενός αγώνα, παίζοντας καθοριστικό ρόλο, όσον αφορά στο αποτέλεσμα και τις συνέπειες αυτού.

Το γκολ του Ντέιβιντ Μπέκαμ στο "Old Trafford" στις 6 Οκτωβρίου 2001 βρέθηκε στην πρώτη θέση, καθώς αποτελεί ένα από πλέον σημαντικά στην σύγχρονη ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Υπενθυμίζεται πως με αυτό το τέρμα η Αγγλία εξασφάλισε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο με σκορ 2-2. Για την Ελλάδα είχαν σκοράρει οι Άγγελος Χαριστέας και Ντέμης Νικολαΐδης, ενώ το άλλο γκολ της Αγγλίας είχε σημειώσει ο Τέντι Σέριγχαμ.


Οι συνθέσεις:

Αγγλία: Μάρτιν - Γκάρι Νέβιλ, Άσλεϊ Κόουλ (78΄ Μακμάναμαν), Φέρντιναντ, Κίον, Τζέραρντ, Μπάρμπι (46΄ Άντι Κόουλ), Μπέκαμ, Σκόουλς, Χέσκεϊ, Φάουλερ (66΄ Σέριγχαμ).

Ελλάδα: Νικοπολίδης - Πατσατζόγλου, Φύσσας, Νταμπίζας, Βόκολος, Κ. Κωνσταντινίδης, Ζαγοράκης (56΄ Μπασινάς), Κασάπης, Χαριστέας (73΄ Λάκης), Καραγκούνης, Νικολαΐδης (88΄ Μαχλάς).

Προπονητής: Οτο Ρεχάγκελ
Σκόρερ: 36΄ Χαριστέας, 67΄ Σέριγχαμ, 69΄ Νικολαΐδης, 93΄ Μπέκαμ
Διαιτητής: Ντικ Γιολ (Ολλανδία)







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου