Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Το «πράσινο πείραμα» πέτυχε


Στις 23 Οκτωβρίου του 1991 στον πρώτο παιχνίδι του β΄ γύρου του πρώτου πειραματικού Τσάμπιονς Λιγκ  ο Παναθηναϊκός νικά 2-0 τη Γκέτεμποργκ στο ΟΑΚΑ.
Οι «πράσινοι» που ήδη είχαν καταφέρει στον α’ γύρο να ξεπεράσουν το εμπόδιο της  ισλανδικής  Φραμ, στη συνέχεια κληρώθηκαν με μία παλιά γνώριμη. Τη σουηδική Γκέτεμποργκ. Όποιος προκρινόταν από το ζευγάρι αυτό, θα συμμετείχε στην φάση των «8», που για πρώτη φορά θα διεξαγόταν με το σύστημα των ομίλων.
Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, γέμισε με 60,000 φίλους του «τριφυλλιού» που έσπευσαν να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, ο Λευτέρης Πανταζής διασκέδασε τον κόσμο με τα τραγούδια του και η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ήταν άκρως εορταστική, ωστόσο στη συνέχεια με τη τροπή του αγώνα θα γινόταν πανηγυρική.
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν από την αρχή της αναμέτρησης πως θα ήταν τα αφεντικά, καθώς πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Οι «πράσινοι» δεν επέτρεψαν καμία στιγμή στους Σουηδούς να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία και να γίνουν απειλητικοί.   
Στο 27ο λεπτό ο Δημήτρης Σαραβάκος με ένα αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ έκανε το 1-0 μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο του τριφυλλιού. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο «μικρός» έκανε και πάλι το θαύμα του αφού σέρβιρε στον Σπύρο Μαραγκό, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Ο Σαραβάκος όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς πήρε και πάλι το χειροκρότημα του κόσμου μετά από μια μαγική ασίστ με τακουνάκι, που ο Γεωργακόπουλος δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ.  
Στη ρεβάνς  της Σουηδίας Παναθηναϊκός τελικά κατάφερε να προκριθεί, αν και  θα μπορούσε να έχει πιο εύκολο έργο αν ο Άγγλος διαιτητής δεν έκλεινε τα μάτια στην καθαρή ανατροπή του Γεωργακόπουλου. Η ομάδα του «τριφυλλιού» τελικά απέσπασε το πολύτιμο 2-2 με τον Σαραβάκο να έχει μία ακόμα μαγική βραδιά.


Παναθηναϊκός (Δανιήλ):  Βάντσικ, Αποστολάκης, Καλαντζής, Χριστοδούλου, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Καραγεωργίου, Αθανασιάδης (82΄ Δώνης), Γεωργακόπουλος (67΄ Αντωνίου), Μαραγκός.
Γκέτεμποργκ (Γκούσταφσον):  Ραβέλι, Σβένσον, Νίλσον, Άντερσον (80΄ Εσκελίνεν), Μορντ, Πέτερσεν, Μιλντ, Έρικσον, Κόμαρκ, Έκστρομ (80΄ Λίνγκβιστ), Ρεν.

Σκόρερ: 27΄ Σαραβάκος, 50΄ Μαραγκός
Διαιτητής: Νιλ Μίντγκλαν (Αγγλία)





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου