Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Πέρασε ή δεν πέρασε η μπάλα τη γραμμή... ιδού η τεχνολογία


Όλο και πιο κοντά έρχεται η καθιέρωση της χρήσης της τεχνολογίας γραμμής στους αγώνες ποδοσφαίρου, καθώς η FIFA ανακοίνωσε πως υπέγραψε συμφωνίες για την αδειοδότηση των εταιρειών που θα παρέχουν τα συστήματα που θα χρησιμοποιούνται για τη «διαλεύκανση» φάσεων.

Οι εταιρείες «GoalRef» και «Hawk-Eye» είναι αυτές που επελέγησαν από την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου μετά από έρευνα συστημάτων που θα μπορούσαν με ασφάλεια να αποσαφηνίσουν αν η μπάλα έχει περάσει ή όχι τη γραμμή της εστίας.

Τα δύο συστήματα πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο για την αποτελεσματικότητά τους. Τον περασμένο Ιούλιο εγκρίθηκε από την επιτροπή που επικυρώνει αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου η χρήση της τεχνολογίας γραμμής και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων τον προσεχή Δεκέμβριο στην Ιαπωνία.

Αν υπήρχε η συγκεκριμένη τεχνολογία και στη δεκαετία του ’60, τότε θα είχαμε λύσει και τον... γρίφο για το τρόπαιο του 1966, όταν η Αγγλία κατέκτησε το Μουντιάλ κερδίζοντας στον τελικό τη Δ.Γερμανία με 3-2, αλλά το τρίτο γκολ του Χαρστ παραμένει αβέβαιο εάν πέρασε ποτέ τη γραμμή του τέρματος! 


Πλέον, λοιπόν, καταργείται η κρίση του διαιτητή και του βοηθού που πολλές φορές τίθεται υπό αμφισβήτηση από τους φιλάθλους σχετικά με το χρώμα των... γυαλιών που φορούν.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου