Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Πάγκος χωρίς αναπληρωματικούς!


Κάθε ταξίδι στο εξωτερικό για αγώνα εμφανίζεται ως. σανίδα σωτηρίας για τους Κουβανούς αθλητές, οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία να αναζητήσουν πολιτικό άσυλο, προκειμένου να μην επιστρέψουν στο νησί τους.

Στον αγώνα Καναδάς - Κούβα (3-0) για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 στη ζώνη της Βορείου - Κεντρικής Αμερικής, ο ομοσπονδιακός προπονητής Αλεξάντερ Γκονσάλες, είχε έναν... άδειο πάγκο, αφού τέσσερις από τους 15 ποδοσφαιριστές που μετέβησαν στο Τορόντο επέλεξαν να... αποδράσουν!


Ο τερματοφύλακας Οντινσέλ Κούπερ, ο μέσος Ρεϊσάντρι Φερνάντες και οι επιθετικοί Ελιερ Κορντοβές - Μάικελ Τσανγκ, μαζί με τον ψυχολόγο της εθνικής ομάδας, Ιγκνάσιο Αμπρέου, βρήκαν τρόπο να περάσουν τα σύνορα και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Ηρθαμε με 15 παίκτες, αλλά οι τέσσερις εγκατέλειψαν την ομάδα» επιβεβαίωσε ο προπονητής, εξηγώντας πάντως ότι «όπως συμβαίνει με κάθε αθλητική ομάδα από την Κούβα που ταξιδεύει στο εξωτερικό, οι παίκτες αναζητούν το αμερικανικό όνειρο και το να διατηρήσεις ενωμένη την ομάδα είναι δύσκολο». Σύμφωνα με τον Γκονσάλες, «αν η κυβέρνηση της Κούβας επέτρεπε στους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται σε άλλα πρωταθλήματα, αυτό ίσως να μην συμβεί ξανά». Καλά, μην ορκίζεσαι κιόλας.


Η νίκη του Καναδά επί της... λειψής Κούβας






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου